AFINEX 20 SP 0.25

920 рсд

Quantity
Категорије: ,

Опис

Aktivna materija: acetamiprid (200 g/kg) Formulacija: Vodorastvorljivo prašivo (SP) Primena: – jabuka: suzbijanje zelene jabukine vaši (Aphis pomi) u konc. 0,02- 0,025% (2-2,5 g/10 l vode) tretiranjem na početku formiranja kolonija, maksimalno dva puta u toku godine, uz utrošak vode 600-1000 l/ha (6-10 l/100 m²); – krompir: suzbijanje krompirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata) u kol. 0,25 kg/ha (2,5 g/100 m²) tretiranjem u vreme kada preovlađuju larve I-III stupnja, maksimalno jednom u toku godine, uz utrošak vode 200-400 l/ha (2-4 l/100 m²). Primena aktivne materije: Prikaži Mehanizam i način delovanja a.m.: – Kompetitivni modulatori nikotinskog receptora za acetilholin (nAChR). – Neonikotinoidi, kao agonisti acetilholina, vezuju se za njegove nikotinske postsinaptičke receptore u CNS insekata, izazivajući njihovu ireverzibilnu blokadu. – Sistemični insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem. Karenca a.m.: (u danima): 14 – trešnja, višnja, krompir, paradajz, paprika, duvan, kupus, grašak, luk; 28 – jabuka, kruška, breskva, nektarina, šljiva, vinova loza, lucerka Radna karenca a.m.: (u danima): dva IRAC klasifikacija a.m.: 4A Organska: Ne Napomena: – Zbog mogućeg razvoja rezistetnosti i ukrštene rezistentnosti ne sme se primenjivati alternativno sa preparatima na bazi drugih neonikotinoida (imidakloprid, tiakloprid, tiametoksam, klotianidin). – Ne meša se sa preparatima alkalne reakcije. – Preparate na bazi acetamiprida ne primenjivati na lokalitetima gde je uočena smanjena osetljivost populacija krompirove zlatice na ovo jedinjenje, odnosno, kada se utvrdi smanjena efikasnost ovih preparata. – Ne sme se primenjivati u vreme cvetanja useva i zasada. – MBT: jednom za višnju, krompir; dva puta za jabuku, grašak, kupus, paprika, duvan, krompir (preparat Wizzzard).

Obavezno pročitati originalno uputstvo proizvođača.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „AFINEX 20 SP 0.25“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *